Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt ordkrig om Irakkrig

Annons

Demokraternas ledare i kongressen gick på onsdagen med på att träffa president George|W Bush i nästa vecka för att diskutera den fortsatta finansieringen av Irakkriget.

Diskussionen om krigsbudgeten hade dessförinnan urartat i ett gräl om var när och om parterna skulle mötas.

Bush har begärt ytterligare 100 miljarder dollar för att bekosta de amerikanska krigsinsatserna i Irak och Afghanistan. Både representanthuset och senaten har sagt ja, men har kopplat beslutet till någon form av tidsplan för när USA ska ta hem sina soldater. Det är något Bush hårdnackat vägrar gå med på.

Bush bjöd in både demokraternas och republikanernas kongressledare till Vita huset kommande onsdag för att diskutera dödläget. Han gjorde dock på förhand klart att han inte tänker förhandla om någon tidsplan. Demokraternas främsta representanter, senatsledaren Harry Reid och representanthusets talman Nancy Pelosi, sade först nej. Sedan bjöd de själva in Bush till ett möte i kongressen på fredag. "Snarare än att vänta till nästa vecka, som du föreslår, så vill vi inleda dialogen nu", skrev de.

Vita huset avvisade omedelbart inbjudan och höll fast vid mötet i nästa vecka."Ett möte är inbokat i presidentens dagordning och han ser fram emot att träffa dem som närvarar", hette det i ett uttalande från Vita huset. Och till sist tackade de ja.

TT

Mer läsning

Annons