Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt oenigt om taxorna

Annons

-Bildandet av ett gemensamt bolag med Leksand påstås göra verksamheten bättre och billigare. Vi litar på den informationen och yrkar avslag på den föreslagna höjningen.

Det sade Bo Billborn (s) när kommunfullmäktige diskuterade en höjning av va-taxan.

Fullmäktige beslutade att höja va-taxan och renhållningstaxan samt att tillåta en årlig höjning enligt konsumentprisindex av timtaxan för livsmedels- och djurskyddskontroller samt miljöskyddstillsyn.

Ledamöterna från socialdemokraterna och miljöpartiet reserverade sig mot besluten.

I ett inlägg ifrågasatte Bo Billborn behovet av höjningarna och han frågade också hur stora inkomster kommunen har från försäljningen av skrot.

Kommunalrådet Anders Ahlgren (c) förklarade att det handlade om blygsamma belopp och att höjningen av renhållningstaxan i allt väsentligt är föranledd av en volymökning.

-I fjol gick va- och sophanteringen med ett minus på 1,4 miljoner kronor, berättade han och förklarade att syftet med den statliga miljöskatten är lovvärt, men att den infördes med "väldigt kort varsel".

Bo Billborn var missnöjd med att inte ha fått svar om skrotintäkterna uppmanade revisorerna att till nästa sammanträde ta reda på och redovisa fakta i ärendet.

Mer läsning

Annons