Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt dödläge om besked för norra vårdcentralen

Annons

Detta efter att socialdemokraterna, vänstern, miljöpartiet och folkkampanjen för sjukvården på måndagsförmiddagen haft ”majoritetsberedning”.

– Just nu har vi en god bemanning med stafettläkare på norra vårdcentralen. Men det är inte den optimala lösningen. Går det att hitta folk som vi kan anställa eller måste vi gå ut och göra en upphandling?

Bertilsson förklarar att politikerna gett tjänstemännen i uppgift att jobba vidare med frågan. Exakt vad tjänstemännen ska göra är något oklart, Bertilsson konstaterar själv att det inte finns så mycket mer att utreda i ärendet.

– Det finns delar att titta på. Är det hela vårdcentralen som ska handlas upp eller är det ett större geografiskt område eller räcker det med läkartjänsterna?

Bertilssons kollega, landstingsrådet Ingalill Persson (s), räknar med att besked kan komma i mitten av mars.

– Vi har haft vakanser på norra vårdcentralen alldeles för länge och nu måste vi göra något radikalt. Det lutar åt att det blir en upphandling men det är fortfarande en del saker som vi måste diskutera angående hur upphandlingen ska se ut.

Landstingsledningen brottas också med frågan hur det ska bli med den i dag privatiserade Älvdalens vårdcentral. Avtalet med Praktikertjänst går ut i höst. När landstinget begärde in nya anbud så var responsen noll och enligt kritiker beror det på att villkoren landstinget ställde upp var för ogynnsamma.

Sören Bertilsson antyder att landstinget eventuellt går ut på nytt och begär in anbud och att norra vårdcentralen tas med i samma paket.

Mer läsning

Annons