Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvunnet Skånepar söks i brunnar

Annons

Havet utanför Hovs hallar och brunnar i området ska sökas igenom i jakten på det försvunna Skånepar som polisen tror har mördats.

I veckan har polis och kustbevakning sökt kropparna efter den 64-årige mannen och hans 58-åriga sambo i en sjö öster om Lund. Insatsen med dykare och likhundar beslutades sedan det kommit fram uppgifter om att 21-åringen, som är häktad för att ha fört bort paret, ska ha setts vid sjön vid tiden för försvinnandet i januari.

Sökningen gav inget resultat, trots att hundarna upprepade gånger visade intresse för samma område i sjön. Enligt Helsingborgs Dagblads nätupplaga planeras nu i stället sökningar i vattnet utanför Hovs hallar, där paret hade sin bostad. Även brunnar i området ska letas igenom

Den 21-årige mannen har nu suttit häktad som misstänkt för människorov i sex veckor. Polis och åklagare tror att han också har dödat paret, men rätten har hittills bedömt bevisning som otillräcklig för mord. Enligt poliskällor som HD citerar har man ändå hittat blod på flera ställen i 64-åringens bil, som 21-åringen lade beslag på efter försvinnandet. Det ska också ha gjorts fynd av betydelse i 21-åringens bostad.

21-åringen nekar till att ha något med parets försvinnande att göra.

TT

Mer läsning

Annons