Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förstår så småningom

Annons

Svar till "Emma", den 20 maj.

Inte ens du kan ändra på utvecklingen. Jag håller fullständigt med dig att kvinnorna är förtryckta sedan tusentals år, men detta beror på vissa religioner.

Det är definitivt inte diskriminerande att påstå att kvinnor har ett djupare behov av att vårda. Se bara på könsfördelningen på daghem, förskolor och ålderdomshem. Till övervägande del kvinnor som dessutom har de i särklass viktigaste jobben i detta samhälIe.

Du påstår att män har samma behov av att vårda. Detta är ett inlärt beteende, inte ett nedärvt sådant. Att du nu vill utbilda dig och tjäna pengar har jag inte några synpunkter på. Jag tror att du kommer att förstå vad jag menar när du växer upp och vill skaffa barn.

Lilla Sverige har nio miljoner invånare. Europa har 700 miljoner. Där råder mestadels en annan uppfattning än din socialdemokratiska. Samma förhållande råder i de övriga världsdelarna, undantaget före detta Sovjetunionen och Kina det vill säga yngre, snabbt övergående samhällsordningar. Jag tror att många kvinnor skulle vilja ha de ekonomiska möjligheterna att hemma kunna ta hand om sin familj och vara dess fasta punkt i tillvaron, åtminstone delvis.

Ditt förtydligande leder bara till att jag tror du fastnat i den socialdemokratiska kvinnofällan. Denna kultur kommer naturligtvis att gå under förr eller senare (jag tror förr eftersom vi ej sköter barn, ungdom och äldre på ett tillfredsställande sätt) som alla kulturer före vår. Man kan inte ens sia om kvinnans ställning i nästa.

BERNT

Mer läsning

Annons