Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första maj med lokala stjärnor

Annons

I Smedjebacken talar Borlänges kommunalråd och blivande riksdagsmannen Peter Hultqvist, 47.

-Hultqvist är en väldigt bra talare så han är ett bra val som huvudtalare tycker vi, säger Olle Långberg som är ordförande i Smedjebackens arbetarekommun.

-Vi samlas som vanligt på Vasatorget och under ledning av Ludvika Musikkår går vi runt i de centrala delarna innan det blir möte i Folkets hus. Efter mötet får allmänheten möjlighet att träffa representanter från alla politiska nämnder i kommunen.

I Ludvika och Grängesberg är det Maria Pettersson, 41, som håller huvudtalet.

Kjell Stenberg, sekreterare i Ludvika arbetarekommun, förklarar valet med att Maria Pettersson här får en möjlighet att presentera sig för breda medlems- och väljargrupper.

-Hon är ju ny som kommunalråd och det här kan vara ett bra tillfälle för henne att berätta om hur hon ser på sin roll och på framtiden i kommunen.

Som traditionen bjuder börjar Ludvika arbetarekommun firandet med ett arrangemang i Grängesberg under förmiddagen.

-10.30 har vi samling längst upp på Öraberget och 10.45 går vi ner till stationsplan där talen hålls. Jag öppnar mötet och förutom Maria kommer eventuellt någon från SSU att tala. Mötet avslutas med anförande av någon LO-representant, upplyser Stenberg.

Mötet i Ludvika inleds med samling i Stadsparken klockan 13.00. Därifrån går demonstrationståget på Fredsgatan ned till Köpmansgatan där man svänger upp mot Storgatan och vidare via gågatan ned till Tingshusgatan och åter till Stadsparken.

-Där hålls talen och inleder gör Anna-Lena Andersson från Fredriksberg som är vice ordförande i arbetarekommunen. Även här kommer någon från LO att avsluta mötet. Skulle det bli dåligt väder flyttar vi in i Sporthallen.

Man har engagerat "clownen Sam" från Enköping i hopp om att locka fler barnfamiljer.

- Clownen kommer att medverka både i Stadsparken och i själva demonstrationståget och dessutom ordna med karamellregn.

- Och så bjuder vi på kaffe och socialistsoppa. Det är en soppa med nyttigheter som jag själva ska tillaga, avslöjar Kjell Stenberg.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons