Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Först jobb, sedan välfärd

Annons

Svar till Sven Gunnar Carlsson:

Bäste Sven Gunnar Carlsson, jag har redan läst de nya moderaternas partiprogram. Därför blev det också mitt val av parti, där trovärdigheten var störst.

Eftersom vårt välfärdssamhälle är uppbyggt med arbete måste det löna sig att arbeta, för att fler ska få jobb måste nya företag starta och de redan etablerade få lättare att anställa.

Sedan kan arbetslösa gå från bidrag till eget arbete. Efter det kan viktiga välfärdsverksamheter få en kvalitet som är värd namnet. Detta måste gå före utbyggda bidragssystem.

Det här med bestraffning har du nog läst mellan raderna, bäste Sven Gunnar.

Sedan var det ungdomar ur trasiga familjer som du ifrågasätter om de ska ha straff för vad deras föräldrar och samhälle gjort. Jag förstår inte hur du kan få ihop det till att ungdomarna ska ha ett straff, den tolkningen får stå för dig.

Jag menar så här: Polisen ska finnas när vi behöver den, ett samhälle som faller undan för brottslighet får inte accepteras. Med andra ord - fler poliser och kännbarare straff ökar tryggheten för skötsamma människor.

Angående de 250 miljarderna, ta in fakta och sluta yla om gamla högern, försök förstå att de nya moderaterna finns på riktigt.

Jag vill samtidigt skjuta tillbaka frågan till dig, Sven Gunnar, hur förklarar du för väljarna att skolan, vården och omsorgen fått skära ner på ett förödande sätt, samtidigt som man tagit ut höjda skatter av folket under många år?

Funderar du aldrig när folk undrar vart pengarna tar vägen? Vi måste ha en sund politik, därför måste vi ha en ny regering.

UFFE ANDERSSON (M)

Mer läsning

Annons