Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forssa hoppar av DC-samarbetet

Annons

Under många år har Forssa BK jobbat på Hagagymnasiet under Dalecarlia cup.

Eftersom Haga är under ombyggnad, var det meningen att Forssa skulle jobba på Tångringsskolan i år.

För jobbet skulle de få 16 000 kronor.

Men det ville klubben inte gå med på. Eftersom Forssa samtidigt måste betala 13 000 kronor för cupens deltagaravgifter, anser de att vinsten är för liten.

Därför hoppar Forssa av samarbetet med arrangörerna IK Brage.

- Föräldrarna får lägga ner så pass mycket timmar för dålig ersättning, säger Micael Larsson.

Larsson vill inte bekräfta det, men enligt säkra källor visar klubbens uträkning att timlönen skulle bli mindre än 44 kronor.

Något som än mer motiverar Forssas avhopp är att de måste ansvara för Tångringsskolan i år, eftersom Hagagymnasiet är under ombyggnad. På Haga hade klubben kioskförsäljning, vilket inbringade några extra tusenlappar.

- Vi räknar med att inte kunna sälja något i kiosken på Tångringsskolan eftersom den ligger så nära Kupolen, och då får vi inga extra intäkter, fortsätter Larsson.

Nu har Forssa BK löst det genom att låta föräldrarna betala hundra kronor per spelare för att täcka bortfallet. Föräldrarna verkar vara glada åt beslutet.

- Ska jag vara ärlig så tycker jag att det här är skönt, säger Anders Hennerfors.

Hans båda söner Isak, 10, och Emil, 13, spelar i Forssa BK. För första gången på länge slipper han och frun bekymra sig om att jobba på skolan.

- Det är ett enormt jobb som föräldrar får lägga ner. Visst, det är tråkigt på ett sätt för klubben behöver alla pengar, men det positiva är att vi föräldrar får mer tid att titta på våra barn under veckan.

DIAMANT SALIHU

Mer läsning

Annons