Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försökte hota till sig pengar

Annons

Betala 55 000 kronor. Annars blir ni polisanmälda och uthängda i pressen.

Det var beskedet i ett brev som en man i Bandidosväst överlämnade till ägarna av ett företag i Säter.

Den 7 juni stannade en bil utanför bolagets lokaler i Säter. Tre män satt i bilen. En av dem hade uppdraget att agera indrivare åt en 40-årig man från Falun som väntade i bilen. Indrivningsmannen överlämnade ett kravbrev till företagets ägare. En kvinna tog emot brevet inne på företagets kontor.

Indrivaren som bar en väst med texten Bandidos förklarade att kvinnan och hennes man omgående skulle läsa brevet.

Kammaråklagare Katarina Lindström har nu åtalat den 40-årige mannen från Falun för försök till utpressning.

Hon skriver i sin stämningsansökan att då mannen som överlämnade brevet bar en Bandidosväst var det ett hot om indrivning av pengar med våldsamma och hotfulla metoder.

I brevet fanns också ett hot om att ägarna skulle bli polisanmälda för brott om de inte betalade. Dessutom skulle pressen informeras om att företagets ägare inte betalade för sig inom rätt tid.

Polisen har utrett det inträffade och 40-åringen som greps kort efter händelsen i Säter sitter häktad sedan den 11 juni i väntan på rättegång.

Poliser samarbetar

u Polisen i Dalarna har inlett ett utökat samarbete med polisen i Västmanland och Örebro län. Det handlar främst om de områden som ligger i gränstrakterna mellan länen. Det har blivit så att buset bosätter sig på den ena sidan länsgränsen och sedan åker de över till andra sidan gränsen och begår brott.

Så har det bland annat blivit i Malingsbo och Vad och för att komma tillrätta med detta ska nu polisen i Västmanland och Örebro län åka över länsgränsen och patrullera.

Det har under försommaren varit en rad olika brott i trakten kring Vad. Den som misstänks för detta har gripits och sitter nu häktad.

Även i centrala Smedjebacken har polisen lovat att utöka bevakningen, allt för att få ner brottsligheten.

Ruta krossades med hjälp av bil

Mer läsning

Annons