Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försökte få ut försäkringspengar

Annons

Den 41-årige mannen från Hedemora var rattfull när han körde i diket.

Senare försökte han få ut försäkringspengarna för bilen genom att uppge för försäkringsbolaget att bilen var stulen vid dikeskörningen.

Allt enligt åklagaren som åtalar mannen för grovt rattfylleri, olovlig körning och försök till bedrägeri. En eftermiddag i juli förra året hamnade en bil i diket på länsväg 266 mellan Uppbo och Fäggeby. 41-åringen som äger fordonet förnekade att han kört bilen.

Mannen hade bilnyckeln på sig och en analys visade att han hade en alkoholkoncentration av 1,75 promille i blodet. En kvinna har också vittnat om att hon färdats i bilen med mannen. Mannen ska även ha uppget för tre andra personer att det var han som körde bilen. Åklagaren åtalar mannen för grovt rattfylleri, för den höga promillehalten, och olovlig körning, eftersom 41-åringen framförde bilen utan körkort.

Ett par månader senare anmälde mannen till sitt försäkringsbolag att bilen stulits timmarna före dikeskörningen och att det var någon okänd person som kört av vägen. Mannen ville därför ha ersättning för skadorna på bilen till ett belopp av drygt 24000 kronor.

Försäkringsbolaget beslutande genom egna kontroller att inte betala ut någon ersättning, men åklagaren menar att mannen gjort sig skyldig till försök till bedrägeri. 41-åringen nekar till brott.

JOHAN SEGER

Mer läsning

Annons