Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskollärarutbildning till Högskolan Dalarna

Högskoleverket beslutade i tisdags att bevilja Högskolan Dalarnas ansökan om att få starta en förskollärarutbildning. Högskolan tror på hög konkurrens på de nya 30-tal platser som erbjuds till höstterminen 2012.

Annons

Beslutet innebär att Högskolan Dalarna nu har fått examenstillstånd för samtliga lärarutbildningar. Tidigare har skolan fått beviljat utbildning för lärare inom förskoleklass, låg/mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet samt yrkeslärare.

För drygt ett år sedan skickade Högskolan in en ansökan om att få examinera förskolelärare. Då fick ansökan avslag av Högskoleverket. Sedan dess har högskolan arbetat med att stärka lärarkompetensen inom och utbildningsmiljön inom förskolelärarområdet. Det ledde till att den nya ansökan kunde beviljas. Högskolan stärker med beslutet sin position som ett av landets största lärarutbildningssäte vid sidan om universiteten i storstäderna. Till höstterminen 2012 kommer den första klassen startas, där endast 30 platser kommer erbjudas. Enligt högskolan har efterfrågan varit stark och räknar med hög konkurrens.

– Vi skulle kunna utbilda fler förskollärare, men takbeloppet som regeringen tilldelat oss gör att vi måste begränsa antalet studenter, säger Mats Tegmark, utvecklingsledare för lärarutbildningsområdet vid Högskolan Dalarna.

Mer läsning

Annons