Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försäkringskassan skär ned

Annons

Malungs försäkringskassa kan komma att bli ett av de kontor som drabbas av nedskärningarna när svångremmen ska dras åt. Informationschef Henriette Johansson menar att det bara är ett förslag under arbete och den första siffran som skulle sparas in har redan krympt från 16 till 14 miljoner kronor.

-Inget är egentligen klart och de flesta förändringarna kommer att ske succesivt under 2007 och vara klara först 2008. Men för Malung som är ett relativt litet kontor kan det komma att bli väldigt få förändringar, säger Henriette.

Det enda man kan säga säkert är att kundtjänsten kommer att vara kvar, men viss typ av handläggning kan komma att flyttas på. Något som skett tidigare på Malungskontoret. Då är det främst till de större orterna i länet som Borlänge, Falun och Mora jobben kommer flytta till.

Avgående kommunalrådet Kurt Podgorski som fick ta del av förslaget av en anställd på försäkringskassan i Malung förstår inte varför kommunen inte delgivits förslaget.

-Jag anser att försäkringskassan inte är någon isolerad myndighet, utan tvärtom väldigt välintegrerad med kommunen, vi vill få ta del av informationen så att vi kan få vara med och föra en dialog om en lösning, säger Kurt.

Enligt uppgifter kan det röra sig om 6-8 personer som kommer att omlokaliseras till andra kontor i de större städerna. Ett genomarbetat färdigt förslag kommer att komma någon gång i början på 2007.

I dagsläget vill ingen i personalen på försäkringskassan i Malung kommentera ärendet.

KENNY ERICSSON TÄLLBERG

Mer läsning

Annons