Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försäkringsbolaget hävdar att Tomas är arbetsoförmögen

Annons

Den där dagen i april 2001 körde en äldre bilist ut framför Tomas som kom åkande på motorcykel. Han körde in i släpvagnen som bilen drog och skadade sig illa.

Sedan 1983 hade Tomas arbetat som fältmekaniker vid Lantmännen. Han var regelbundet ute i fält och arbetade med maskiner. Han hade en god inkomst och hade satt upp som mål att förkovra sig och bli fordonslärare.

- Trafikolyckan, som jag var oskyldig till, har spolierat allt. Jag fick gå i lång rehabilitering och miste jobbet i slutet av 2001, berättar Tomas som efter rehabilitering och arbetsträning kunde återvända till arbetslivet.

- Jag fick några kortare anställningar på olika platser. Nu har jag en fast anställning, men inkomsten är kraftigt reducerad.

Tomas Norell är 42 år gammal. Han strider nu med försäkringsbolaget och vill ha ersättning för förlorad arbetsinkomst och medicinräkningar.

- Jag har fått viss ersättning, men långt ifrån det jag anser mig ha rätt till. Försäkringsbolaget hävdar att de men jag lider av måste härröra från en trafik-olycka i Orsa 1984, som jag var inblandad i, men som jag absolut inte haft några men av. Trots att jag uppvisat hundratals arbetsorder jag utfört som fältmekaniker fram till olyckan 2001, vill Länsförsäkringar klassa mig som arbetsoförmögen sedan 1984.

Tomas har anlitat advokat Mats Bergh i Mora som hjälper honom i kampen mot försäkringsbolaget och för att han ska få den ersättning han anser sig ha rätt till.

-Försäkringsbolaget svarar med att dra av de arvoden Mats Bergh presenterar, allt för att bolaget vill klippa av den livlina jag har, säger han.

Nu har Tomas ärende skickats till Trafikskadenämnden.

- Länsförsäkringar godtar emellertid inte den inlaga vi skickat och där står vi nu.

Roland Broman är chef för personskador och utveckling vid Länsförsäkringar AB.

Han säger att det inte finns något intresse för bolaget att dra sig undan ansvar i ersättningsfrågan.

- Det handlar om att kunna fastställa invaliditetsgrad och hur skadan har uppkommit. Det är inte alltid självklart att skadan härrör från från en olyckshändelse, även om det kan verka troligt. Det finns många fall att peka på där det visat sig handla om belastningsskador från individens yrkesutövning. Detta sagt som en generell synpunkt. Tomas Norells ärende får nu avgöras i Trafikskadenämnden, säger Roland Broman.

I Trafikskadenämnden sitter en auktoriserad domare samt lekmän från fack- och arbetsgivarorganisationer.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons