Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försäkring för evigt liv

Annons

Jag läser att biskopen i Uppsala, Ragnar Persenius, vill förbjuda skolavslutningar i kyrkan. Ja, det är bara att beklaga att jag för ett antal år sedan avsagt mig medlemskapet i Svenska kyrkan, och rimligtvis icke kan begära utträde ännu en gång?

Kyrkans omtanke och undfallenhet gentemot muslimer är nästan rörande. Kan, i andanom, se prästerna med prelatbaken i vädret bildligt talat knäfalla inför Allah.

Hade ni, för övrigt, tagit er tro på blodigt allvar borde ni väl försöka omvända de svenska muslimerna, skicka ut missionärer till förorterna?

Ni som fortfarande envisas med att vara medlemmar och spendera tusentals kronor som helt visst kunde användas till ett bättre ändamål: Rannsaka era hjärtan och njurar. Varför är ni fortfarande medlemmar? Ser ni avgiften som en sorts försäkring för ett evigt liv, en biljett till paradiset?

I så fall är det bara att gratulera Svenska Kyrkan till en lysande affärsidé. Ty ännu har inte, mig veterligen, några missnöjda kunder klagat, eller dykt upp i Sverker Olofssons Plus.

SENIOREN

Mer läsning

Annons