Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förödande m-politik

Annons

Svar till Rolf Gunnarsson (m), 28/12:

Det är inte skygglappar utan våra politiska värderingar som är röda när vi i vårt förra inlägg skriver att det är bara med en arbetarregering som löntagarnas intressen tas till vara. Vi vet det därför att vi tagit del av moderaternas förslag till ekonomisk politik.

Ni vill som enda parti slopa statsskatten. Det vore en djupt orättvis skattesänkning. Det finansierar ni med bland annat dyrare läkemedel och sänkt a-kassa, sänkt ersättning vid sjukdom och föräldraförsäkring till 75 procent, samt införa en extra karensdag i sjukförsäkringen.

Moderaterna kallar sin motion för en ny politik för en ny tid. Vari ligger det nya med att höja avgiften till a-kassan för en löntagare med 2000 kronor om året?

Vad är nytt med att dra ned 15 miljarder kronor på skola, vård och omsorg? Det innebär 50000 färre anställda i vården.

Med ert förslag ska vi betala 600 kronor mer för läkarbesök innan högkostnadsskyddet i sjukvården träder in. Ditt parti hävdar att ni vill satsa mer pengar på vården. Är det genom de höjda patientavgifterna ni räknar att efterfrågan på vård ska minska?

Vidare finns förslag om försämringar av lagen om anställningsskydd och att ni också ställer upp mot fackliga intressen om att värna kollektivavtalet.

Vi som dagligen står i produktionen i den för Sverige så viktiga exportindustrin vet att bra relationer på arbetsmarknaden mellan fack och företag är viktiga för vår industriella framtid.

Det är därför vi också med stolthet kan ge uppmaningen att rösta rött.

ROLF RYMAN, METALLS S-FÖRENING, ROLF HÄGGMAN, VERKSTADSKLUBBEN, ABB LUDVIKA

Mer läsning

Annons