Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förnuftets äventyrsbad

Annons

Dumheten har vunnit nya segrar och att det blev fransmännen som stoppade EU:s utveckling var ingen överraskning. De har aldrig varit särskilt klyftiga och deras stolta nationalism blandad med socialism och avund på Amerikas och Englands dominerande inflytande skapar ofta problem.

När dumheten ska besegra parlamentarismen tillgriper man folkomröstningar. Förhoppningen att EU skulle återföra den politiska makten till de valda parlamenten har misslyckats, politikernas populism stöder gruppintressenas majoritet mot parlamentens kvalitet och de slipper stå för sina åsikter.

Den nya generationen beslutsfattare fungerar som ett slags elevrådsparlament där besluten fattas på stormöten. Den äldre generationen har helt misslyckats i sin pedagogiska uppgift om parlamentarisk ordning och reda.

Rekordet i dumhet står ändå Sverige för, när vi lagstiftar om att lesbiska par ska få adoptera barn och skaffa barn utan fader genom insemination. Hur kan man låta egoismen förgripa sig mot barnens mänskliga rättigheter och naturen med lagens hjälp och att fadern inte behövs? Man är mer noggrann när man skaffar hund än när man skaffar barn!

Det hela beror på naivt oförstånd om familjernas betydelse för människans tillvaro och det civiliserade samhällets fortbestånd. Det är tydliga bevis på att dumheten styr ett samhälle i upplösning, där rättsväsendet och social gemenskap inte fungerar, folket har ökande psykologiska problem och tar livet av sig för att de inte hittar någon mening i denna underbara men vanstyrda och förvillande värld!

ARNE JANSSON

Mer läsning

Annons