Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlängd åtalstid för knivman

Annons

Tiden har nu åter förlängts, till den 19 januari.

Den 46-årige Vanbrobon som knivskar den 24-årige mannen är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök och trots att man haft gott om vittnesuppgifter om händelsen har utredningen dragit ut på tiden. Förundersökningsledaren åklagaren Pege Persson har därför begärt att få förlängd åtalstid. Den 46-årige häktade knivmannen motsatte sig inte detta och då behövde man heller inte ha någon ytterligare omhäktningsförhandling.

Den aktuella händelsen då knivskärningen ska ha ägt rum skedde på lördagskvällen den 9 december utanför ett näringsställe efter Allégatan i centrala Vansbro. Det var bråkigt och stökigt utanför näringsstället och polis från Malung tillkallades.

Redan då stod det klart att den 46-årige Vansbrobon var hotfull och att han hade kniv men innan poliserna hann fram hade han knivskurit den 24-årige Vansbrobon mycket svårt och det var enbart tur att det inte slutade med mord.

Den 24-årige Vansbrobon fick ett djupt decimeterlångt knivsår i halsen och var en hårsmån från döden. Den 46-årige knivmannen som utförde dådet kunde senare gripas i sin bostad ett par timmar efter det inträffade knivdådet och han blev sedan anhållen och häktad på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Åklagare har nu tid fram till den 19 januari för att väcka åtal.

Den 46-årige Vansbrobon är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök vilket är den högre graden av misstanke. Och åtalas mannen för mordförsök och fälls för detta kan han påräkna ett flerårigt fängelsestraff.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons