Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förhandlingar om SAS-strejk i kväll

Annons

I kväll görs nya försök att lösa SAS-strejken. Klockan 20 träffas parterna. Men oavsett hur mötet går kommer 100 flygningar att ställas in i morgon.

SAS hävdar att hela koncernens framtid är hotad.

Förhandlingarna mellan SAS Sverige och fackförbundet HTF har hittills varit resultatlösa och därför har SAS Sverige beslutat att ställa in 100 flygningar i morgon. Det innebär ytterligare förlorade intäkter för bolaget, på 10 miljoner kronor.

De till USA och Asien berörs inte. SAS Danmark och SAS Norge flyger som vanligt, men på Köpenhamns flygplats, Kastrup, blir bara fyra av lördagens normalt sju flygningar till Stockholm av eftersom besättningarna är svenska. I dag ställdes åtta avgångar till Stockholm in, skriver nyhetsbyrån Ritzau.

I dag har sammanlagt 300 flygningar ställts in.

För att hjälpa strandade resenärer har SJ beslutat att sätta in sammanlagt sex X|2000-tåg på sträckorna Stockholm-Göteborg tur och retur och Stockholm-Malmö tur och retur.

Extratågen sätts in från klockan 18.40 och fram till 21.20 i kväll. Det handlar om sammanlagt 2|000 platser.

På Arlanda i morse var det tomt vid SAS servicediskar. Informationen om strejken verkade ha nått ut till resenärerna. Till de andra flygbolagens servicediskar _ de som tagit över SAS-resenärer _ var det långa köer.

På SAS Sverige höjdes tonläget under dagen. Vd Anders Ehrling hävdade att både SAS Sveriges och hela SAS-koncernens framtid står på spel.

TT

Mer läsning

Annons