Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagartrio räddar årets Ludvikablues

Annons

Företagarna Jan Fagerheim (Källarbaren) Roger Rittola (Tant Selmas) och Lennart Hedberg (Bergslagskonditoriet) kör nu för fullt dagar och kvällar för att hinna spika ihop den nya sommarkrog de öppnar på gågatan utanför Bergslagskonditoriet i samband med Ludvikafesten.

- Måndagen efter Ludvikafesten krymper vi ihop det till en mysigare sommarkrog, berättar Janne Fagerheim, som förklarar att företagstrion vill bidra med det de kan för att Ludvika ska blomma upp som sommarstad under juli och halva augusti.

- Efter Ludvikafesten och Ludvika Bluesfestival helgen därefter så dör nästan staden. Vi hoppas att vi kan ändra på det.

- Naturligtvis inser vi att det kan bli störningar så vi tänker uppfinna en egen stenhård regelbok så att grannarna inte ska klaga, lovar Fagerheim.

Hittills har han och Roger Rittola bara mött positiva kommentarer till planerna.

Rittola kommer att bygga upp sommarkrogens grillmeny.

- Vi kommer att ha en meny med revbensspjäll, hamburgare, grillspett, nachochips, kycklingsallad och bakad potatis.

- Nu hoppas vi på en kanonsommar, det har varit tillräckligt kallt länge nog nu, tillägger han.

Janne Fagerheim berättar att han nu mitt bland spikandet är ute med stora håven för att hitta ett bra musikutbud.

- Det blir inte levande musik varje kväll men det ska bli ett musikutbud som tilltalar allt från barn till äldre, vi ska ha något till alla åldrar. Fredagskvällarna blir nog lite rockigare skulle jag tro. Vi letar efter lokala förmågor som Benny Andersson, Heidi Baier. Det blir viskvällar, jazz, blues och givetvis Dan Andersson. Vi återkommer när vi har napp på alla krokar, lovar Fagerheim.

Eftersom kommunen gett upp Ludvika Bluesfestival så vill företagarna föra traditionen vidare.

- Vi räknar med att hålla sommarkrogen öppen fram till Ludvikabluesen, som vi tänkt oss 11-13 augusti. Formerna är vi långt ifrån klara med än.

- Ludvika Bluesfestival gick ihop sig ekonomiskt fram till att Ludvikafesten startade. Två helger på rad är mer än vad många klarar och många har sagt att det borde finnas något på stan senare under sommaren. Så vi gör ett försök, säger Fagerheim.

Om bluesfestivalen ska köras på sommarkrogen eller på någon annan plats är inte avgjort.

- Ekonomiskt är det här mycket tungt och vi måste gå plus minus noll. Några förluster har vi inte utrymme till.

- Vi får fila på artistutbudet och hitta på ett sätt att få in de pengar som vi måste ha in. Festen har varit bra för Ludvika men vi kan inte ha det som det varit, där 400 personer stått utanför området och valt att inte betala in sig, säger Janne Fagerheim, som dock är stor optimist att det ska gå att hitta en lösning.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons