Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagarna i Säter vill påskynda tomter

Annons

Det framför Företagarna i ett yttrande till kommunstyrelsen i Säter.

Företagarna har tagit del av en idéskiss för området vid Sjötäppan, mellan Dalkarlsnäsvägen och befintlig bebyggelse på Åsen.

Vid en lunchträff hos organisationen informerades om idéskissen för området och förslaget fick mycket positivt mottagande.

Vikten av att planläggningen bör ske så planen kan ställas ut under hösten underströks.

Företagarnas uppfattning är att det inte blir några som helst svårigheter att sälja tomterna.

Vissa synpunkter kom fram.

-Att detaljplanen omgående arbetas fram utan alltför detaljerade föreskrifter om byggrätt, vilket ger en så flexibel byggnation som möjligt efter ägarnas egna önskemål.

-Att anslutningen till villa-området bör ske från Dalkarlsnäsvägen upp mot villaområdet och sedan med vändgata i vardera riktning inom området.

Företagarna har uppfattningen att trafiken från området efter Dalkarlsnäsvägen mot Dahlanders hörna inte i några större grad påverkar trafikflödet då det bara handlar om 14 tomter.

I ett andra steg diskuterades om vad som händer om trafiken ökar genom fler besökande till Säters camping. Här diskuterades möjligheten att ändra sträckningen av Dalkarlsnäsvägen från campingen genom att bygga vägen parallellt med gång-och cykelvägen över Prästgärdet och med anknytning till Gränsgatan i korsningen med Åsenvägen i en mindre rondell.

Nuvarande Dalkarlsnäsvägen förbi Prästgärdsskolan blir då eventuellt gång- och cykelväg fram till Dahlanders hörna.

I Företagarnas idéer ingår även att bredda Dalkarlsnäsvägen från "hundbadet" förbi campingen till Fritidsvägen.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons