Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagare prisades på första Näringslivsfesten

Annons

Inspirerade av grannkommunen Smedjebacken har nu även Ludvika fått en festlighet av dignitet när det gäller att uppmuntra duktiga affärsmän och egenföretagare.

Ett 90-tal personer, företagare, affärsfolk och kommunala företrädare, såväl politiker och tjänstemän, var samlade i Forsslundssalen när högtidligheterna inleddes med att de utvalda verksamheterna presenterades på en dvd-film producerad av Gösta Bergströms företag Video Communication.

Årets företag blev Gränges Hyr-cart som frontas av Kerstin Larsson. Detta med motiveringen att hon hela tiden målmedvetet utvecklat företaget med god ekonomi.

Till årets köpman har utsetts kaféägaren Maarit Berg som anses ha skapat en ny ungdomlig kafékultur för hela Ludvika.

För årets prestation svarar dataföretaget Loxodonta. Där motiverar juryn den hedersamma titeln med bedriften att bygga nya lokaler och att verksamheten fortsätter att utvecklas. På festen representerades företaget av Mattias Pettersson.

De tre uppvaktades med diplom, blommor och väl valda ord genom köpman Jan Norrgo, mäklare Margareta Olsson och näringslivschef Jan Björnehaag.

Ett specialpris i form av ett värdebevis på 10 000 kronor tilldelades Fredrik Johansson, Fastmec, som får omdömet idérik företagare när det gäller att effekttrimma bilmotorer. Avsikten är att summan ska användas till utbildning, studiebesök och liknande förkovran.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons