Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag ger gata nytt liv

Annons

Olle Pers är järnvägskonsult och driver företaget Myckelby Infrateknik AB. Tidigare har han haft kontoret hemma i Myckelby men saknade arbetskamrater.

Tommy Fernström och Torbjörn Persson är arbetskamraterna som valde att tillsammans starta eget inom resebranschen. De har också haft hemmakontor.

Olle Pers och Tommy Fernström känner varandra sedan tidigare och pratade ihop sig om att dela lokaler trots att verksamheterna är mycket olika.

-Det blir lite långsamt att sitta själv, menar Olle Pers som tillbringar halva arbetstiden på kontoret. Resten av tiden gör han entreprenadbesiktningar efter spårbyten åt Banverket. Olle Pers är också engagerad i Banverkets anläggningsregister. En anställd, med placering i Hässleholm, finns i företaget.

Tommy Fernström och Torbjörn Persson har företaget TomtorÕs upplevelseresor.

-Jag har tidigare anordnat resor mest för nöjes skull och sedan har jag jobbat med funktionshindrade. För dem är det inte bara att ut och resa, berättar Torbjörn Persson.

Tommy Fernström har varit reseledare inom ett ledande idrottsföretag. Idrottsresor finns det fler som ordnar men de tror de är ganska ensamma om resorna för funktionshindrade.

- Vill någon åka till Schweiz så åker vi dit. Vi kollar och mäter, ser att det här går eller inte, förklarar Torbjörn Persson.

Någon port längre ner på Brunnsjögatan har Carina Wengelin öppnat Carinas floating och massage.

-Jag jobbade alldeles för mycket. Jag hade tre jobb samtidigt när jag kom på att jag kunde jobba för mig istället. Det är väl så, man är lite feg innan man tar steget och vågar, berättar Carina Wengelin.

I det som senast var ett bageri finns floatingtanken.

-Vattnet är saltare än i Döda havet, berättar Carina Wengelin som menar att floating ger en djupare avslappning än massage.

Floatingen är ett komplement till den massage Carina ger, klassisk i egen tappning och shiatsu.

- Jag har inget spa utan vill hjälpa människor som har krämpor och åkommor eller är drabbade av stress, säger Carina Wengelin som arbetat inom vården de senaste fem åren.

KARIN PAULSSON

Mer läsning

Annons