Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Före detta CUF-kassör häktad

Annons

En 29-årig man som försnillat 250 000 kronor från Centerns ungdomsförbund (CUF) har häktats i sin frånvaro, skriver Gefle Dagblad och Arbetarbladet.

Vid lunchtid på fredagen inleddes häktningsförhandlingen mot den frånvarande före detta kassören hos CUF. Enligt polisen befinner han sig i Angeles City, en förstad till Manilla på Filippinerna.

Från sin nya bostad har han lurat till sig sammanlagt 91 000 kronor genom falska annonser på auktionshemsidor. Åklagaren lämnade in bevisning i form av anmälningar från 75 privatpersoner från Norrbotten till Skåne som alla blivit lurade av 29-åringen.

Åklagaren yrkade därför på häktning för grovt bedrägeri och grov förskingring, sedan han tömt CUF:s konto på 253 000 kronor och fört över pengarna till ett eget konto. Mannens advokat Lars Ståhlberg har själv inte pratat med sin klient.

Till Lars Ståhlberg har mannen uppgivit att han är oskyldig och att hans bankkonto har blivit kapat. Ett påstående som åklagaren genast sköt i sank.

Eftersom 29-åringen är häktad i sin frånvaro ska nu Interpol skicka ut uppgifter om honom över hela världen. Sverige har inget utlämningsavtal med Filippinerna men enligt Magnus Berggren har landet tidigare hjälpt Sverige i andra ärenden så han tror att fallet ska lösa sig.

TT

Mer läsning

Annons