Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förarlös buss i rullning på Falugatan

Annons

I går eftermiddag började en tom buss rulla nedför Falugatan vid busshållplatsen utanför Sörlins sport.

Chauffören, som just hade tagit sig en bensträckare, hann precis slänga sig in genom bussens sidoruta och dra i handbromsen innan bussen tog spjärn mot en trafikskylt som kröktes och lossande från sitt fäste. Ingen person skadades.

Busschauffören hade gått ut för att få lite frisk luft mellan två körningar. Han hade stängt av huvudströmmen i bussen för att inga passagerare skulle kunna stiga på.

- Våra bussar är utrustade med dörrbromsar, men bryter man huvudströmmen så går bromsarna ur. Men föraren var helt säker på att han hade lagt i handbromsen, säger Göran Stenman, depå-ansvarig på Dalabuss i Falun.

Busschauffören var informerad om hur det förhöll sig med huvudströmmen menar Göran Stenman, men eftersom han var så säker på att handbromsen låg i så tog han lugnt en paus. I dag kommer bussen att kontrolleras, en rutinkontroll som alltid genomförs efter att en felanmälan gjorts.

- Vi ska kolla bussen, men mot förmodan är det något fel på den. Det är den mänskliga faktorn som spelat in den här gången. Det var ju tur att det "bara" var en skylt som kom i vägen, säger Göran Stenman.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons