Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föraren var berusad och saknade körkort – döms nu till dagsböter för fyra brott

En man från Borlänge kommun körde bil i Mora kommun trots att han saknade körkort och var berusad. Vid ett annat tillfälle hade han narkotika i både kroppen och sin bostad.
Nu döms han till dagsböter för fyra brott. Han erkänner samtliga.

Annons

En man från Borlänge kommun körde bil i Mora kommun trots att han saknade körkort och var berusad. Vid ett annat tillfälle hade han narkotika i både kroppen och sin bostad. Nu döms han till dagsböter.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna – och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

Fikaguide: Här är samtliga kaféer i Dalarna som är med i White Guide – och resten av Sverige

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 35-årsåldern och bosatt i Borlänge kommun. Den 27 augusti 2016 körde mannen bil på riksväg 70 i höjd med Bonäs norr om Mora trots att han var berusad och saknade körkort. Mannen hade 0,21 milligram alkohol per liter utandningsluft efter färden. Detta motsvarar 0,42 promille alkohol i blodet vilket är den term som vanligen används i dessa sammanhang. Gränsen för rattfylleri går vid 0,2 promille.

Den 20 december i fjol hade mannen klonazepam och metamfetamin, som är narkotikaklassat, i kroppen när han vistades i Borlänge. I mannens hem hittades 0,66 gram amfetamin och en tablett diazepam, som är narkotikaklassat.

Mannen har erkänt samtliga fyra brott som han misstänktes för. Mora tingsrätt anser att det genom mannens erkännande samt utredningen i övrigt står klart att mannen har begått brotten.

Mora tingsrätt dömer mannen för två fall av ringa narkotikabrott samt ett fall vardera av rattfylleri och grov olovlig körning. Han döms till att betala 110 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 5 500 kronor. Dessutom ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden samt stå för kostnaderna för urinanalysen, vilket uppgick till 1 501 kronor.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons