Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föraren ska ha haft narkotika i blodet samt järnrör och basebollträ i bilen – åtalas för flera brott

En man från Smedjebackens kommun har åtalats misstänkt för en rad olika brott.
Han ska bland annat ha kört bil i Smedjebacken trots att han var narkotikapåverkad samt hade en mattkniv, ett järnrör och ett basebollträ i bilen.
Mannen både erkänner och förnekar brott. I vissa fall uppger han att han varken erkänner eller förnekar brott.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Allt fler dalabilar underkänns – Lista: Här är de 49 vanligaste felen vid besiktningen

Villa och fjällstuga såldes för 7 miljoner kronor – här är de senaste fastighetsaffärerna i Dalarna

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 45-årsåldern och bosatt i Smedjebackens kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för en rad brott.

Enligt åtalet ska mannen, den 23 november i år, ha kört bil på Bagaregatan i Smedjebacken trots att han var påverkad av amfetamin och nordazepam, som är narkotikaklassat.

Dessutom ska han ha haft en mattkniv, ett järnrör och ett basebollträ i bilen, trots att detta inte var befogat. Åklagaren anser att föremålen var "ägnade att användas som vapen".

Mannen åtalas misstänkt för rattfylleri, ringa narkotikabrott samt brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Han erkänner de två första brotten men förnekar det sista.

En man från Smedjebackens kommun har åtalats misstänkt för en rad olika brott. Han ska bland annat ha kört bil i Smedjebacken trots att han var narkotikapåverkad samt hade en mattkniv, ett järnrör och ett basebollträ i bilen.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den 8 juni i år ska mannen ha kört bil på riksväg 50 i Borlänge kommun, i närheten av Sibylla, trots att han hade alprazolam i blodet. Han åtalas därför misstänkt för rattfylleri och ringa narkotikabrott. Mannen har uppgett att han varken erkänner eller förnekar brott.

Slutligen ska mannen, den 14 november i år eller kort tid dessförinnan, olovligen ha använt alprazolam, diazepam, nordazepam, amfetamin och tetrahydrocannabinaol, som allt är narkotikaklassat. Detta ska ha skett på okänd plats i landet. Mannen åtalas därför misstänkt för ytterligare ett fall av ringa narkotikabrott. Han varken erkänner eller förnekar brott.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen, analysresultat från de olika tillfällena samt beslagsprotokoll.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons