Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föraren ska ha brukat narkotika och sedan kört bil – åtalas nu för fyra brott

En kvinna från Falu kommun har åtalats misstänkt för fyra brott som ska ha begåtts i grannkommunen Borlänge. Det handlar om två fall av "kombinationen" rattfylleri och ringa narkotikabrott.
Kvinnan erkänner två av brotten.

Annons

En kvinna från Falu kommun har åtalats misstänkt för två fall av rattfylleri och två fall av ringa narkotikabrott. Hon ska bland annat ha rökt hasch innan hon körde bil i Borlänge, vid två tillfällen. OBS: Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Helena Landstedt/TT

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Allt fler vägar saltas – trots alla protester: Därför har Trafikverket sänkt gränsen för när en väg ska saltas

Sälj dina prylar och klara fattiga januari – här är de hetaste sakerna att kränga

Dina gamla spel kan vara värda tusenlappar – här är 20 Nintendo-spel du vill hitta i gömmorna

SÅ KÖPER DU PLUS

Kvinnan i fråga är i 30-årsåldern och bosatt i Falu kommun. Hon har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för två fall av "kombinationen" rattfylleri och ringa narkotikabrott. Samtliga fyra brott ska ha begåtts i Borlänge.

Enligt åtalet ska kvinnan, den 10 september 2017, ha kört bil på Rommeholen i Borlänge kommun trots att hon var påverkad av diazepam, nordazepam, oxazepam, amfetamin och hasch eller annat cannabispreparat, som allt är narkotikaklassat. Efter bilfärden ska det ha funnits spår av narkotikan i kvinnans blod.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med kvinnan samt analysresultat som, enligt åklagaren, visar att kvinnan var påverkad av narkotikan i fråga när hon körde bilen.

Kvinnan varken erkänner eller förnekar brott.

Ett par veckor senare, den 4 oktober 2017, ska kvinnan ha kört bil på Hugo Hedströms väg i Borlänge trots att hon var påverkad av buprenorfin och hasch eller annat cannabispreparat. Denna "kombination" av brotten rattfylleri och ringa narkotikabrott erkänner kvinnan.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons