Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förare åtalas för fortkörning i grannkommunen – ska ha kört 128 km/tim på 80-sträcka

En man från Säters kommun har åtalats misstänkt för en fortkörning i grannkommunen Hedemora. Han ska ha kört i 128 kilometer i timmen på en 80-sträcka.
Den åtalade mannen förnekar brott.

Annons
En man från Säters kommun har åtalats misstänkt för en fortkörning i grannkommunen Hedemora. Han ska ha kört i 128 kilometer i timmen på en 80-sträcka. OBS: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Ännu fler ska få fiber i Säters kommun – men tidsplanen riskerar att spricka

Efter åtta år går Hedemora kommun in och river Solgården för 824 000 kronor - ställer ekonomiska krav på fastighetsägaren

Se vad grannen fick för huset – här är de senaste fastighetsaffärerna i din dalakommun

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 40-årsåldern och bosatt i Säters kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för hastighetsöverträdelse.

Enligt åtalet ska mannen, den 3 november i fjol, ha kört bil på länsväg 270 i höjd med Hamre i Hedemora kommun och då hållit 128 kilometer i timmen trots att den högsta tillåtna hastigheten på platsen var 80 kilometer i timmen.

Mannen ska ha fångats på bild av en fartkamera och därför ingår ett jämförelsefoto från fartkameran i åklagarens bevisning. Den åtalade mannen förnekar brott.

Åklagarens påföljdsförslag är att mannen ska dömas till att betala 4 000 kronor i penningböter. I åtalet påpekar även åklagaren att ett strafföreläggande om saken har utfärdats men då detta har bestridits så har ärendet nu gått vidare till åtal.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons