Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrauppror mot särskilt 15-timmarsdagis

Annons

Sedan tidningen berättat om barn- och utbildningsnämndens (bun) beslut i förra veckan har protesterna växt i omfattning. Flera insändare har anlänt till tidningen och berörda föräldrar har samlats till möte som resulterat i torsdagens träff med Jan-Eric Steen.

Samtidigt hör andra föräldrar av sig om andra brister i barnomsorgen i Mora, där omkring 60 barn väntar på plats.

En mamma som ska börja arbeta den 1 september har i god tid, men hittills förgäves, försökt få sitt barn inskolat på dagis före angiven tid. Kommunens ansvariga ger beskedet att inskolningen kan komma i fråga först den 12 september.

Mamman säger att hon känner sig helt strandsatt.

Grundskolechefen Jan-Eric Steen säger, som kommentar till det här ärendet, att han är insatt i problemet och han avser att tala med berörd rektor för att se om det finns möjlighet att hitta en lösning som tillgodoser mammans behov.

Vi frågar bun:s ordförande Nils Carlsson (c) om beslutet om 15-timmarsdagis, som togs i förra veckan, kan rivas upp och ändras.

- Ingenting är omöjligt, men då ska nya förslag komma från tjänstemännen, säger han.

Hur kan det beredas fler platser i barnomsorgen genom att samla alla med 15-timmarsplats på ett och samma ställe.

Nils Carlsson försöker förklara, men medger att han behöver ett ritblock för att kunna illustrera bilden.

Jan-Eric Steen ger en mera begriplig förklaring. Han tror nämligen flera av de 50 syskobarn som nu har plats på 15-timmarsdagis kommer att avstå platsen och stanna hemma. Därmed frigörs platser.

- Helst vill vi öppna nya avdelningar, men det är politikerna som anvisar pengar och dem får vi inte. Tyvärr tvingas vi då effektivisera på bekostnad av servicen, säger Jan-Eric Steen.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons