Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrarnas argument påverkade skolchefen

Annons

Föräldrarnas argument påverkade både Jan-Eric Steen och bun:s ordförande Nils Carlsson.

Det kan finnas andra lösningar som begränsar den kö med barn som väntar på plats i barnomsorgen.

Kön består av 60 barn och kommunen har aviserat att det är fullt på alla 31 förskoleenheter som finns. Därför har barn- och utbildningsnämnden (bun) beslutat att så kallade syskonbarn, som har plats 15 timmar i veckan på de olika avdelningarna, ska samlas på ett centralt beläget dagis i Mora. Därav protesterna.

Tanken har varit att många föräldrar med det här beslutet skulle avstå sin plats och hålla sitt barn hemma, enär föräldern ändå är föräldraledig och hemmavarande.

Den teorin har dock inte föräldrarna anammat och på torsdagen fördes en 70 minuter lång dialog med Jan-Eric Steen, Nils Carlsson och flera rektorer som en part och föräldragruppen som den andra.

Det visade sig att ett brev som kommunen skickade ut på onsdagen till berörda föräldrar ännu inte nått dem. Kommunen sänder med långsam postgång.

Alltnog. Brevet förklarade bara det aktuella läget och angav ingen annan lösning på det bun beslutat.

Men föräldragruppen hade massor med argument och förslag som både Jan-Eric Steen och Nils Carlsson tog till sig.

- Ingenting är omöjligt, svarade Nils Carlsson på en rak fråga om inte bun:s beslut kunde ändras.

- Efter att ha hört era argument är mitt förslag att ni fortsätter dialogen med respektive rektor. Är det möjligt att organisera verksamheten enligt era förslag och med er vilja är vi helt öppna för att diskutera nya lösningar.

Föräldrarnas förslag bygger på att "15-timmarsbarnen" kan stanna på sina respektive dagis om man organiserar det så att det är lika många barn på eftermiddagarna som på förmiddagarna.

Dialog är anbefalld och i augusti kan föräldrarna få se sina förslag sättas i verket.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons