Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar JO-anmäler rektorer – "Mitt barn blir sedd som en kriminell"

Rektorerna ska ha hållit ett förhörsliknande möte med de unga eleverna – något som ska ha lett till att de bröt ihop samt fick ångestanfall. Ett av barnen ska även ha polisanmälts. Nu har två föräldrar gjort en JO-anmälan.

Annons
Två föräldrar har anmält JO-anmält kommunen, en rektor samt biträdande rektor på en skola i Södra Dalarna. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX

Två föräldrar har gjort JO-anmälningar efter en händelse på en skola i södra Dalarna. En av föräldrarna har anmält kommunen samt en rektor och den andra har anmält rektorn samt den biträdande rektorn.

Allt ska, enligt deras båda anmälningar, ha börjat med misstanke om att det föregick kränkning i en klass på den aktuella skolan.

Några barn skulle ha skapat en falsk profil på Instagram där en annan elev blev kränkt av kommentarer som skrevs – något som ska ha lett till att rektorerna kallade in vissa barn, som de misstänkte hade med sidan att göra, samt deras föräldrar på ett möte.

Enligt en av föräldrarna ska rektorerna under mötet ha kommit med flera påståenden, utan att ha bevis för dessa, och barnen ska ha blivit förtvivlade och börjat gråta vilket ledde till att föräldern krävde att mötet skulle avslutas.

Den andra föräldern skriver att mötet, som liknas vid ett förhör, hölls i ett rum med glasväggar så att andra elever kunde kolla in och att "barnet fick ångestanfall och bröt ihop totalt".

Båda föräldrarna uppger att rektorn polisanmält ett av barnen och en av dem skriver att "mitt barn blir sedd som en kriminell. Rektorn har satt en stämpel på mitt barn" och att "det är inte okej med kränkande kommentarer på nätet men jargongen har varit lika mellan barnen. Mitt barn mår dåligt och vill inte gå till skolan längre".

De båda föräldrarna anser att rektorn istället borde ha funderat på vad denne, tillsammans med föräldrarna och eleverna, hade kunnat göra för att liknande saker inte ska hända igen. Men enligt dem ska denne inte ens ha svarat på deras mejl.

■■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild som vi får använda? kontakta oss här

Mer läsning

Annons