Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar får sämre service från F-kassa

Annons

Hittills har Försäkringskassan Dalarna haft två personer som informerat blivande föräldrar om föräldrapenning och annat som hör småbarnstiden till.

När Försäkringskassan nu organiserar om, minskar den servicen.

- Vi kommer skicka ut samma information till föräldrarna som de skulle ha fått på mötena, säger Jonas Farhang, enhetschef på föräldrapenningen på Försäkringskassan i Dalarna.

Tidigare har föräldragrupperna träffats i hela länet. Nu centraliseras försäkringskassan och föräldrarna får åka till Mora, Falun eller Borlänge.

- Det är klart att finns det grupper av föräldrar i till exempel Malung åker vi dit, säger Jonas Farhang, som inte tror att servicen blir så mycket sämre.

Vad händer med de blivande föräldrar i Idre eller Särna då?

- Vi kommer inte åka ut till hela länet och på de ställena finns inte så många blivande föräldrar. De får åka till Mora.

I Försäkringskassans nya organisation ska all personal flyttas till Borlänge, Mora och Falun.

Övriga kontor minskar sina öppettider drastiskt och har bara öppet någon timme i veckan.

I stället åker handläggarna ut till de andra orterna. Och tanken är också att mer handläggning ska skötas via telefon och internet.

- Vi kan inte lägga schema och täcka upp hela länet som tidigare. Vi har tre huvudorter i den nya organisationen och så får vi utgå från det, säger Jonas Farhang.

Mer läsning

Annons