Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För vargens bästa

Annons

Svar till "Ylva", 5/12:

Jag måste få försvara mig och alla andra jägare. Det största flertalet av oss jägare (vilka jag står för) vill ha rovdjur, men visst det må vara fel att säga att det ska ske på människans villkor. Det vore mycket mer riktigt att säga att det ska ske på människans, djurens och naturens villkor.

Vi har fått mer krav på oss att öka avskjutningen på älg för de orsakar sådana stora betesskador på skogen. Detta har medfört att vår älgstam har minskat kraftigt och snart finns det knappt några älgar kvar (visserligen mycket beroende på jägarna också för det är vi som håller i bössan). Jag tycker att detta är jättesynd och snart kanske älgjakten är ett minne blott.

Men ska vi dessutom ha en vargstam som får växa fritt, så skulle den snart ha utrotat älgen och även rådjuret, och var skullen den då söka sin föda? I samhällena?

Vi jägare är inga "dödsmaskiner". Vi jagar för att få mat, men inte vilken mat som helst. Djuret som springer i skogen har ingen aning om var jägarna sitter och hinner inte reagera på vad som hänt.

Det jag tycker är konstigast med hela denna diskussion är att det finns de som påstår sig kunna skog och natur, men det undrar jag. Då borde ni i så fall redan vetat om allt detta och förstå att skyddsjakt på varg samt en bättre spridning på de som finns är snart ett måste. Om inte annat så för vargens eget bästa.

ANNA

Mer läsning

Annons