Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För tidigt att räkna ut Saab

/
  • Än finns det kvar några nytillverkade Saabbilar Tobias Lundberg och Johan Norin hos Carlia bil.

– Vi har haft flera år på att klara den här omställningen. Men det var naturligtvis mycket tråkigt att höra nyheten om att Saab begärt sig i konkurs, säger Saab-handlaren Tobias Lundberg som är vd i Carlia Bil i Falun och Borlänge.

Annons

– Vi vet ännu inte så mycket mer än det vi hört att Saab begärt sig själva i konkurs på måndagsmorgonen. Vi har under dagen som följde inte fått någon vidare information från vare sig Saab eller våra intresseorganisationer. Läget kommer säkert att klarna inom de närmaste dagarna, säger Lundberg som fortfarande har några nya Sabbilar kvar till salu.

– Det lär finnas cirrka 600 nytillverkade Saabar ute hos handlarna, vi har ett antal hos Carlia.

– Det är naturligtvis tråkigt för varumärket med en konkurs.

Hur påverkas Saabägare av en konkurs?

– Det finns omkring en halv miljon Saabbilar i Sverige. Som Saabägare behöver man inte vara oroliga för service eller reservdelar. Har man fabriksgaranti kvar så ansvarar vi i handeln för den. Vi kommer också att sälja begagnade Saabar i många år framöver, bedömer Lundberg.

Var det här dödsstöten eller finns det kvar något halmstrå?

– Med en konkurs försvinner ett antal avtal så kanske ska man inte helt räkna ut Saab. Även om det inte hänt i bilbranschen än så har gamla varumärken återuppstått efter en konkurs. Så man ska inte vara allt för negativ till en konkurs, det kanske öppnas nya möjligheter som vi inte sett tidigare, säger Tobias Lundberg

Mer läsning

Annons