Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För många fortkörare

Annons

Så summerar polisinspektör Sten-Åke Axelsson påskhelgens trafikkontroller som dalapolisen gjort i och kring Sälenfjällen.

-Mest negativt är att det går så fort i trafiken, speciellt mot bakgrund av att man vet att det är farten som dödar och skadar människor i trafiken, säger Axelsson.

Han kan redovisa att närmare 100 fortkörare har bötfällts från skärtorsdagen fram till och med Annandagen. Fartkontrollerna har genomförts i Högstrand, Fiskarheden, Risätra och Eldforsen i Vansbro, uteslutande på 70-sträckor.

En handfull av fortkörarna har dessutom haft så mycket för hög fart att de mister körkortet för en tid.

Vid de här kontrollerna har polisen också haffat ett tiotal bilister som åkt i bilar med körförbud. Alla utom en var dessutom fjällturister som åkt långväga.

-De flesta av dem skyller på glömska. Hur nu det går till då man dels får kallelse till besiktning och dels inte får något nytt kontrollmärke till nummer-plåten, säger Axelsson.

Påskhelgens stora glädjeämne i trafiken är nykterheten.

-Vi har kollat 700 förare. Bara en av dem var alkoholpåverkad. I och för sig är det en för mycket men ändå en bra siffra i förhållande till hur det har sett ut i fjälltrafiken vid tidigare kontroller, säger Sten-Åke Axelsson.

Trafikpoliserna kommer att fortsätta med sina kontroller i området ytterligare några dagar framåt.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons