Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För lite snö på julafton

Annons

- Nej, tyvärr, säger Pierre Hemmingsson på Hästensbutiken i Falun.

Inför julhandeln hade butiken lockat kunder att köpa sängar genom att lova pengarna tillbaka om det snöade minst fyra millimeter mellan klockan 15 och 19 på julafton. Fyra millimeter i smält form, bör tilläggas. Vilket motsvarar ungefär fyra centimeter fluffig snö.

- Mätningen gjordes vid Dala airport, och det blev 1,1 millimeter i smält form, säger Pierre Hemmingsson, som liksom kunderna hoppades på mer snö.

Butiken var försäkrad för kampanjen, så en återbetalning skulle inte ha inneburit någon förlust. Tack vare snöförsäljningen har man säkert sålt en del extra sängar inför jul, tror Pierre Hemmingsson.

- Men några rena gamblers tror jag inte har nappat, utan det är nog sådana som ändå tänkte köpa, men passade på att slå till nu.

Eftersom den officiella Hästens-nederbörden på 1,1 millimeter mättes upp i utkanten av Borlänge kan man ju undra hur mycket nederbörd det kom i Falun.

- Mellan klockan 13 och 19 på julafton kom det 3,2 millimeter, säger Erik Johansson, SMHI:s kontrollant i Järlinden i Falun.

För övrigt mättes snödjupet i Falun upp till 16 centimeter på julaftons morgon och på juldagen hade det växt till 24 centimeter.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons