Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folksam utreder igen

Annons

I brevet till familjen Isberg står att Folksam låtit utföra en teknisk undersökning av branden. Enligt försäkringsbolagets utredningsinspektör, Anders Eklund, visar undersökningen att det finns flera brandhärdar. Härav drar Folksam slutsatsen att branden var anlagd.

Eftersom västra gaveln på huset var övertänd på bara 15 minuter misstänker Folksams utredare att branden anlagts med hjälp av brännbar vätska.

Men detta kan inte styrkas av polisens kriminaltekniska undersökning. Avestaolisens förundersökning av fallet har inte heller givit några användbara tips eller andra uppslag. Förundersökningen lades därför ner redan den 21 april 2005 .

I Folksams brev till familjen Isberg står "På grund av att information inkommit om att branden anlagts av dig själv har Folksam företagit utredning i fallet". Vad i denna information består framgår inte.

Familjen Isberg blir inte bara utan försäkringsersättning. Folksam kräver dessutom tillbaka pengar för tillfälligt boende och sanering som försäkringsbolaget bekostat. Vidare har Folksam polisanmält ärendet.

Josefine Isberg bestrider att hon och hennes man skulle ha anlagt branden. Paret har kontaktat en advokat och planerar att stämma Folksam.

- Vi kommer att gå vidare tills vi har fått vårt hus uppbyggt, säger Josefine Isberg.

Hon tycker dessutom att Folksams beslut innehåller irrelevanta påståenden.

- Anders Eklund hävdar att jag och min man skulle ha varit fulla. För det första var jag rejält chockad och virrig när polisen kom. För det andra är det varken olagligt eller relevant om vi skulle ha varit berusade.

Samma dag som paret fick beslutet från Folksam blev Josefine uppringd av chefen förFolksams kundombudsman, Rolf Olausson, som meddelade att Folksam kommer att granska fallet igen och jämföra försäkringsbolagets uppgifter med polisens.

STAFFAN WESTERLUND

Mer läsning

Annons