Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkomrösta om hotellbygget

Annons

Vi läste i FK den 25 mars att det varit ett 70-tal personer på mötet om ett hotell i Malung. Är det dessa personer som vill ha hotell och resten av invånarna i kommunen är emot planerna på ett hotellbygge?

Företagen som "kräver" hotell inom gångavstånd kan stå för kostnaderna.

Vi anser att 15 miljoner kronor i ägartillskott från kommunen till Malungshem + 15 miljoner kronor i garanti till samma företag är lika med 30 miljoner kronor till ett förlustföretag, är vansinne.

Kan de inte presentera en riktig budget för invånarna, ska man låta kommuninvånarna var med och rösta om frågan, eller törs de inte? Hade det funnits någon lönsamhet i ett hotell i Malung hade de redan varit etablerade.

Vårt förslag är: Folkomrösta om ett hotellbygge i Malung i samband med valet i höst. På jaröstsedeln, måste man skriva på som borgenär. Om hotellet mot förmodan skulle gå med vinst, ska dessa personer få ta del av vinsten. Vi övriga som redan nu anser att kommunskatten är för hög ska kunna rösta nej.

Får en kommun konkurrera med det privata näringslivet enligt kommunallagen?

Redan nu finns Lugnet, Hotell Skinnargården, pensionat, vandrarhem och liknande som företagen säkert kan köpa in sig i om de vill fräscha till boendet för sina kunder. Det är troligen ett billigare alternativ än att bygga ett hotell utan inblandning av kommunen.

När kommunen sålt slut på tomtmark i fjället, varifrån får de pengarna då? Blir det en höjning av kommunalskatten eller ska politikerna stå för driften av hotellet?

MISSNÖJDA KOMMUNINVÅNARE

Mer läsning

Annons