Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkmusik och film lockade

Annons

Arrangemanget ingick i den uppskattade serien under rubriken Sommarkväll vid Hillen och för värdskapet svarar Högbergskyrkans församling tillsammans med Högbergskyrkans unga.

Publiken välkomnades genom David Rindeborg som inledningsvis läste några för årstiden passande verser ut en psalm av Johan Olof Wallin. Så sjöngs unisont i psalm 303 och under tiden uppbars en kollekt till gagn för den fortsatta verksamheten vid Harnäsgården.

Sedan var det dags att ge ord och ton till Fredriksson och hans unga spelkompisar i The original Mokwam band. Gruppen är vid det här laget väl samspelt och de duktiga musikaliska barnen hanterar violinerna med verklig bravur. Tillsammans bjöd de en föreställning som rönte stor uppskattning i publiken. Varje låt belönades med generösa applåder.

I senare delen av programmet vankades ytterligare en höjdpunkt när Fredriksson visade en digital film som han spelade in i samband med sin senaste resa till Sydostasien.

Den gjorde han så sent som i november förra året tillsammans med en NLT-fotograf och dennes son.

Nu presenterade han en intressant levande skildring från livet bland människor, djur och fåglar i Arfakbergen på West Papua. Bland annat fick man en ingående lektion i hur man tillverkar en äkta papuansk pilbåge. Filmen trollband publiken och även den belönades med en rungande applåd som bevis för uppskattning.

Lördagens trivsamheter var de näst sista i Harnäsgården. Nästa lördag blir det säsongsfinal för Sommarkväll vid Hillen med sånggruppen Resonans. Då är temat Till din blomstrande äng och många återvändare väntas möta upp.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons