Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkfest på Storänget

Annons

- Oj, oj, nu håller kaffebrödet på att ta slut! Jag får åka hem och hämta påfyllning, kommenterade en småstressad Annika Holtmoen i Nås IF:s arrangörsstab, innan hon slängde sig i bilen för att lösa kaffebrödsfrågan.

Då hade 770 personer löst entré till den vackra festplatsen vid Västerdalälven och minst ytterligare 400 personer gått in gratis eftersom alla sockendräktsklädda och barn inte behövde betala någon inträdesavgift.

Midsommaraftonen på Storänget inleddes med spelmanslagets ankomst med pråmen Storängsbruden. Vid rodret på skutan stod Mats Lissjanis och på bron över Västerdalälven hade ett hundratal fotograferande åskådare parkerat sig för att se på när farkosten gled nedströms mot festplatsen.

Anförda av spelmanssenioren Holpers Erik Larsson marscherade spelmanslaget från älvstranden till majstångsplatsen, där de välkomnades av speakern och lekledaren Bertil Hagås.

Så restes majstången och någon minut senare var det full fart på dansen. Samspelet mellan lekledare Hagås, Thorsten Limnell som satte fart på dansandet och spelmanslaget, fungerade så bra att det blev tredubbla led av unga och äldre som ville delta i dansen.

- Fantastiskt vad mycket folk, som förr i tiden! Curt Larsson i Nås sockenförening myste över att Storänget "kryllade" av Nåsfolk, hemvändare och väldigt många gäster som varken han eller hustrun Naimi kände igen sedan tidigare.

På serveringen trängdes folk för att få kaffe eller en läsk att svalka sig med. Många människor möttes i ett glatt återseende. Det handhälsades, kramades och kysstes som det alltid gjort under midsommarfirandet i Nås.

CHRISTER GRUHS

Mer läsning

Annons