Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkets hus nobbar Melodifestivalen på bioduk

Annons

- Det har aldrig tidigare kommit någon besökare när vi erbjudit melodifestivalen, och det är överhuvudtaget svårt att locka hit folk på lördagar.

Det säger Marie Eriksson som gör vad hon kan för att hålla ställningarna inom Folkets hus-verksamheten efter att den förra folkanbasen, Tomas Öberg, hoppade av.

Enligt henne har det dock inte tagits något formellt beslut på att tacka nej till erbjudandet från Digitala hus på Folkets hus och- parker.

- Vi diskuterade inom den personal vi har och kom fram till att det inte var någon idé att visa arrangemanget i biosalongen, det skulle inte bli lönsamt.

- Dessutom gick det så fort när vi fick beskedet från Stockholm, att vi bestämde oss för att avstå, tillägger Marie Eriksson.

Det digitala Folkets hus-siktet i Smedjebacken är enligt henne däremot inställt på att visa matcher från fotbolls-VM i sommar.

Fram till dess räknar man också med att det efter årsstämman i mars finns en ny styrelse med en lika ny ordförande. Noteras kan samtidigt att när det gäller chansen att i samverkan med SVT:s direktsända Melodifestival 2006 har 27 digitala biografer på orter över hela landet valt att tacka ja.

- Det här blir det största direktsända digitala bioevenemanget hittills i Sverige, säger Rickard Gramfors, projektledare för Digitala hus, i ett pressmeddelande.

Hos SVT Nöje är belåtenheten minst lika stor.

Martin Österdahl, administrativ projektledare, beskriver samarbetet med den digitala bioverksamheten som "ytterligare ett steg för Melodifestivalen som rimmar väl med public service-tanken". På orter där visningen ska ske planeras det för lokala omröstningar, tävlingar och olika former av festligheter.

Fotnot: Digitala hus som bestämt sig för att direktsända Melodifestivalen 2006 finns på följande platser: Arvidsjaur, Boden, Boxholm, Burreå, Degerfors, Emmaboda, Gagnef, Gislaved, Grundsund, Haparanda, Heby, Idre, Kiruna, Kumla, Mörrum, Norsjö, Osby, Sibbhult, Skelleftehamn, Spånga, Torslanda, Ånge, Åseda, Älvsbyn, Odeon, Bengtsfors samt Skärhamn.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons