Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folcker på väg till Karlskrona

Annons

Jessica Folcker kommer till Karlskrona under fredagen.

Hon ska ställa upp i Melodifestivalen, trots att hon födde en dotter så sent som i tisdags. Det räknar SVT med.

- Hon håller på att förbereda alla praktiska detaljer för att det ska gå, säger Melodifestivalens artistchef Christer Björkman.

Tanken är att Jessica Folcker ska resa med sin nyfödda dotter de 60 milen mellan Stockholm och Karlskrona med bil på fredagen. Hon sjunger låten "When love's coming back again" på lördagens genrep och fattar efter det definitivt beslut om hon även ska sjunga sitt bidrag i direktsändningen, den tredje deltävlingen, senare på kvällen.

På torsdagen lutade det åt ett ja.

- Hon mår jättebra och är hemma nu. Nu pratar hon praktiska detaljer, som bilbarnstolar och sådant, säger hennes presskontakt Staffan Jordansson till TT Spektra.

Om Jessica Folcker väljer att avstå kommer Sveriges Television inte att ta in en annan låt. I stället kommer Dea Norberg att framföra "When love's coming back again". Hon ingår i Melodifestivalens huskör.

- Jessica kommer att hinna hit, det är nog så. Jag kommer att köra för henne i dag (läs: torsdag), så hoppas vi att hon kommer i morgon, säger Dea Norberg, som fyller 32 år på fredagen.

Det är inte helt ovanligt att artister missar sina repetitioner. För två år sedan ramlade Gladys del Pilar av scenen på en repetition och bröt revbenet. Även då hoppade Dea Norberg och dåvarande körsångerskan Jenny Petersson in på genrepet. Och i fjol missade just Jessica Folcker sitt genrep på grund av sjukdom.

Skulle Dea Norberg hoppa in i direktsändningen på lördag kväll får hon en tuff afton. Hon ska nämligen även sjunga i kören som vanligt under kvällen.

- Jag är med på scen både innan och efter med klädbyten och allt, så jag får hoppas jag inte flåsar för mycket, när jag kommer inspringande, säger hon och ler. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons