Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fogden, facket och andra förtretligheter

Annons

Det är också frivilligt för företagaren att anställa och utveckla eller avveckla företaget liksom att sälja verksamheten. Det sägs från många håll att det är önskvärt att vi företagare expanderar och/eller startar ny verksamhet och anställer. Ska detta ske måste villkoren för detta vara intressanta och lockande.

En stötande förtretlighet är att vår nuvarande regering uppenbart delar in landets medborgare i företagare och anställda. De anställda måsta enligt regeringsföreträdare ha en stor anställningstrygghet och helst en ökad sådan för att svensk ekonomi ska växa. Den anställdes trygghet i detta avseende medför dock företagarens otrygghet.

Till de förtretligheter som kanske inte har någon större inverkan på företagarens aktivitet men som visar statsmakten ogina syn på oss är bland annat:

* Företagaren får inte betala sina barn under 16 år för arbete i företagarens verksamhet. Betalning för feriearbeten som företagarens barn gjort åt företagaren ska beskattas fullt ut hos företagaren. Företagarens barn har inte samma rättigheter som andra barn.

* Skattemyndigheten bestämmer vad företagarens "medhjälpande maka/make" ska få i lön. Tycker skattemyndigheten att betalningen är för hög ska företagaren beskattas för den del av lönen som skattemyndigheten finner för hög.

* Har företagaren en bil i verksamheten kan han beskattas för detta även om han inte använder densamma.

En besvärande förtretlighet är de så kallade 3:12 reglerna som beskattar en företagares inkomst av kapital hårdare än andra medborgares. Vår regering säger att den ska lägga fram ett förslag till förbättring av nämnda regler men vad jag förstått innebär det förslag som är på väg fram att vi företagare kommer att beskattas hårdare.

De så kallade "Åmanlagarna" ställer till stora problem när verksamheten måste reduceras eller omstruktureras. I det fall som turordningsreglerna vid uppsägning av anställd personal ska följas till punkt och pricka, vilket de fackliga ombudsmännen ofta kräver, kan hela verksamheten riskeras. Förståelsen för kompetens- och produktivitetskrav och verksamhetens krav saknas. Det anses uppenbart bättre att verksamheten och företagaren går under än att rätt personal behålls i företaget.

Vi företagare beskylls för att inte respektera kollektivavtalen. När de egna medlemmarna inte respekterar kollektivavtalen är det ok enligt de fackliga ombudsmännen. Exempelvis är det inte frivilligt att arbeta övertid utan en avtalad skyldighet.

Regeringen har försämrat företagarens möjlighet till bankfinansiering. Bankernas så kallade förmånsrätt i företagets tillgångar har halverats. Detta har inneburit att bankerna krävt in ökade säkerheter från företagen och därmed minskat utrymmet för önskade investering i maskiner och inventarier.

Jag har varit företagare så gott som hela mitt vuxna liv och utifrån min erfarenhet ger jag dig som tänker bli egen företagare följande råd.

* Anställ inte om det inte är absolut nödvändigt och detta ger ett ordentligt tillskott i lönsamhet.

* Anställ enbart friska och välutbildade. Tacka nej till subsidier för att anställa då dessa subsidier kan komma att tas bort.

* Tillverka inte om det går att köpa din produkt. Egen tillverkning måste vara uppenbart lönsammare än handel.

* Inför inte ny teknik i befintligt företag om detta innebär förändrade krav på de anställda. Starta nytt företag för ny verksamhet och avveckla den gamla.

* Ta ut pengar ur företaget så att du bygger upp en egen förmögenhet. Detta kan behövas i kristider.

Att vara företagare är ett berikande liv men ditt ansvar som företagare är först och främst ett ansvar mot dig själv och företagets lönsamhet.

MATS ELFSBERG

Mats Elfsberg är vd för Sepson AB i Vansbro. Han är också aktiv i Svenskt Näringsliv.

Mer läsning

Annons