Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

80 år fyller den 13 augusti John Gunnarsson i Sjönsbo, Hedemora.

John är född på en bondgård i Pershyttan och blev tidigt inskolad på bondejobbet, som också blev hans huvudsakliga sysselsättning under sin aktiva tid. I anslutning till jordbruket drev han även en maskinstation tillsammans med en broder. De jobbade bland annat mycket åt Stora Kopparberg på deras lantgårdar. John jobbade även en tid som avmätare åt Pingbo sågverk.

Han har alltid varit engagerad inom föreningslivet. I närmare 30 år satt han som ordförande i nykterhetslogen. Han var också i många år ordförande inom Hedemora-Husby kretsen av NTO och även distriktsledare för idrotten.

John var intresserad av amatörteater och medverkade i pjäser och lustspel inom NTO och hembygdsspel vid SLU:s sommarfester rumtom i länet.

Men det är främst inom idrotten som John mest uppmärksammats. Idrotten har tagit upp mycket av Johns fritid, och gör det än i dag. Framför allt är längdskidåkningen en favoritgren, men även inom orientering och löpning har han haft framgångar. 1950 gjorde han sitt första Vasalopp, och så sent som i år genomfördes han sitt 20:e lopp. Om det blir fler återstår att se.

1958 var han med och bildade Sveriges första Vasaloppsklubb, där inträdet givetvis innebar deltagande i ett Vasalopp. Han blev klubbens sekreterare, en befattning som han innehade i 35 år, och han är fortfarande aktiv i styrelsen.

John var även en av de mest aktiva av färdigställandet av klubbstugan på Nibblebergets topp.

Under de gångna 80 åren har John mött många glädjestunder, men även flera sorger. I endast 26 år fick han vara tillsammans med sin fru som avled i cancer, och hans sambo avled i en hjärtinfarkt efter sju år.

80-årsdagen ska John fira med sina nära och kära och bland annat håller han öppet hus.

50 år fyller den 14 augusti Leif Vikman, född i Dala-Floda men boende i Finnäset, Falun.

Han är utbildad svetsare och arbetar med konstsmide i Torsång. Tidigare har han även jobbat som målare.

Leifs stora intresse är den egna raggarbilen, en Edsel 1958. Han ägnar sig även gärna åt fiske och jakt.

40 år fyller den 14 augusti Jan Melén, Daniels väg i Falun. Jan Melén arbetar på OCAB inom sitt gebit svets, injustering, värme och kyla. Tidigare har han jobbat som ventilationsmontör i 14 år.

Jans stora intresse är Leksands Stars. Han tycker också om fotboll och motorer. Men Jan nöjer sig inte med att titta på sport, han vill gärna röra på sig själv också. Då kan han till exempel åka inlines, cykla eller spela golf.

Mer läsning

Annons