Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar

Annons

85 år fyller den 1 april Kjell Persson, Grönfallet 1 i Vansbro.

Kjell är född och uppväxt i Grönfallet i Nås socken.

1944 flyttade han till Ludvika, och började köra buss åt GDG. Något han sysslade med fram till 1949.

- Bland det sista jag gjorde som bussförare var att köra sex turer till Frankrike, berättar Kjell. Det var några av de absolut första turistturerna med buss.

1950 tog Kjell över en trafikskola i Ludvika, och drev den sedan i 40 år.

- Efter 20 år som chef för skolan bestämde TSV att jag skulle ha en speciell trafikskolechefsutbildning, säger Kjell och skrattar gott. Så den fick jag genomgå 3 månader under 1972.

När Kjell efter 40 år avvecklade sina intressen i trafikskolan, började han istället engagera sig i SPF - Sveriges Pensionärsförbund.

- Och även där har jag sysslat mycket med trafiksäkerhetsfrågor, berättar Kjell. Jag har bland annat varit trafikansvarig i distriktet och är ledamot av SPF:s trafikkommitté, vilket innebär att jag får åka land och rike runt för att prata trafikfrågor.

Kjell har också ett stort intresse av motorsport, och var i ett antal år ledamot av Svenska Bilsportförbundets styrelse.

Kjell är också ordförande i Sörviks IOGT-NTO-förening och är engagerad både i Rotary Ludvika och riddartemplet Pro Pace av Tempelriddarna.

Till intressena hör också jakt och skytte.

Idag bor Kjell faktiskt på två olika orter. Ibland finns han i sin lägenhet i Ludvika och ibland i sin stuga i Grönfallet.

- Min hustru bor på ett vårdhem i Fredriksberg, så för att kunna hälsa på henne regelbundet behöver jag lägenheten i Ludvika, säger Kjell.

Och till stugan i Grönfallet hör en del skog.

- Så jag måste bo där emellanåt också, för att kunna ta hand om skogen, säger Kjell, som inte verkar vara drabbad av några ålderskrämpor.

Mer läsning

Annons