Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FN-förening uppmanar till kamp för fängslade

Annons

- I dag sitter ett stort antal politiska ledare, journalister och andra fängslade utan dom och rättegång. Sverige och andra länder har fryst biståndet, men det krävs också en folklig opinion som fäster omvärldens uppmärksamhet på missförhållandena och ställer den etiopiska regeringen till svars, säger föreningen i uttalandet.

Till ny styrelse valdes Torbjörn Carlsson, ordförande, Eva Hedvall, kassör, samt Anna Gunnerås-Andersson, Cathrin Andreas Anderstedt och Viktor Zachrisson. Revisorer är Kerstin Forsberg och Kerstin Källberg. Till valberedning valdes Patrik Håll-sten och Ingemar Bergmark.

Under det gångna verksamhetsåret påbörjade FN-föreningen en satsning i högstadie- och gymnasieskolorna för att skapa ett större utrymme för FN i undervisningen. Målet är att upplysa ungdomarna om att FN är det största globala organet som ger möjlighet för ungdomarna att aktivera sig för att minska den utsatthet för våld och fattigdom som råder i många av världens länder.

Årsmötet fastställde också verksamhetsplanen för 2006. Bland annat ska föreningen medverka som utställare vid den internationella konferensen Tällberg Forum i månadsskiftet juni-juli. Gemensamt med studieförbunden ska man också arbeta för att nå ut med information om FN till organisationer, företag och allmänhet.

Det inarbetade samarbetet med LO, ABF och Svenska kyrkan kommer att fortsätta kring firandet av FN-dagen den 24 oktober.

Siljansbygdens FN-förening kommer också att vara medarrangör vid fredskonserter i maj.

Mer läsning

Annons