Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flyttvimmel på regementet

Annons

För flera av företagen var detta slutet på en planerad flyttkarusell, som pågått under hela 2001.

- Det här är vårt fjärde rum på ett år. Därför känns det oerhört skönt att få komma på plats, säger Mathias Fredriksson och Fredéric Hugosson, som i december förra året startade upp Falu CC/Borlänge CC.

- Det bästa med att vara här är att vi nu jobbar nära företag där alla människor sprudlar av energi. Det är en helt otrolig stämning, säger Fredéric Hugosson.

Lennart Röst är chef på företaget IT didaktik, som gör utbildningsprogram. Han har fått ta över ett rum som tidigare tillhört en kompanichef. Hans anställda, Kalle Karlsson och Sonja Lautala har just flyttat tillbaka utrustningen till A-kasern.

- Vi kom till dessa lokaler i mars, men flyttade till kanslihuset den 11 september. Det är verkligen en dag att minnas. Men nu känns det oerhört skönt att vara tillbaka, säger Sonja Lautala.

I ett rum står Kjell Ström på "Surface 3D" och visar upp sin nya lokal för Tommy Gustafsson, som är en samarbetspartner.

- Nu känns det som jag kan börja verksamheten på allvar. Nu kan man också något bjuda in kunderna till något fint, menar Kjell Ström.

Magnus Löfgren och Rolf Bengtsson är byggjobbarna som också fick hoppa in och bära möbler. Resultat blev mycket flås och extra svett.

- Det är tur att vi har hiss, säger Magnus Löfgren och tänker på den provisoriska hiss som nu står på utkanten av A-kasern. Den permanenta hissen beräknas bli klar i slutet av januari.

Rolf Bengtsson, som egentligen är betongarbetare, gick snabbt ner på bottenvåningen sedan han burit möblerna. Där var det full aktivitet bland bygg-jobbarna, samtidigt som personalen näringslivskontoret höll på att flytta in. Lokalerna hinner inte vara klara i många minuter förrän det är dags att fylla dem.

- Vi har kört hårt hela julhelgen för att detta ska hinna bli klart. Problemet har väl varit att få materialen levererade i tid. Nu det viktigt att vi hinner blir klara med tullens lokaler. De kommer när som helst, menar Rolf Bengtsson.

Näringslivschefen Hans Ahlin står i sitt nya rum och myser. Det är hans tredje rum inom ett år.

- Det här blir bra. Men det allra bästa är att vi hamnat i A-kasernens bottenvåning och därmed får möjlighet att visa besökarna hur bra det går att bygga om detta till moderna kontorslokaler. Dessutom kommer äntligen alla på näringslivskontoret på samma plats. Det är viktigt.

Men alla mår inte bra. Elisabeth Halvarsson, som driver "AniMates 3Dsign" tillsammans med Johanna Björs Hansols, sitter högst upp på kanslihuset och kämpar:

- Den här flytten känns ångestfylld. Det nya rummet, som vi väntat på, står klart och vi skulle kunna flytta nu. Det var meningen att våra respektive skulle kommit hit och burit möbler. Men vi har alla blivit sjuka. Jag är minst sjuk och kan åtminstone komma hit och vara på arbetet, säger Elisabeth Halvarsson, som hoppas kunna flytta på torsdag.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons