Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flyttstyling på tapeten

Annons

Det finns mycket som kan inkluderas i begreppet homestyling, vilket alltmer har blivit på modet, både genom tv-program med gör-om-hemma-teman och inredningsmagasin. Det kan vara såväl färgsättning, som textilier, golvmaterial, möbler och annat.

Det inte bara utseendet det handlar om, utan känslan av att få en trygg och behaglig atmosfär hemma. Det senare går under begreppet Feng Shui och innebär att man jobbar med att skapa känsla i ett rum, kanske med samma möblemang men med en annan placering.

- Med enkla medel kan man förändra mycket. Vi kan färg och tapeter men det finns många olika material, till golv finns plast, trä, kakel, klinker, linoleum... Heltäckningsmattor kommer tillbaka! Vi kan hjälpa till med rådgivning i butiken eller komma hem till er. Det är bara att boka tid, sa Ulrika Hedin från Färgtema.

Vid sin sida hade hon Håkan Jansson från Bergslagens golvservice.

-Och till oss kan ni ta med ett kort så färgsätter vi ert hus och tittar på färger som vi rekommenderar, sa Håkan Jansson.

En person i publiken ställde frågan vad det kostar att anlita dem för rådgivning och fick svaret att några timpriser inte är fastställda men att får butiken sälja materialet drar man av konsultationen.

Det blev ett kort föredrag på 15 minuter eftersom båda hade fått rycka in när Lotten Hedlund och Linda Bylander från företaget LoLi inredning & staging hade ställt in sitt föredrag. Den som väntat sig konkreta tips och råd hade inte mycket att hämta.

Handelsbanken stod bakom arrangemanget och ett tiotal företag fanns representerade i Folkets hus. Från Handelsbanken Stockholm fanns även chefsanalytiker Mats Kinnwall på plats i Bio Star och berättade om konjunkturläge och ränteutveckling.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons