Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flytta inte till Vansbro

Annons

Jag vill ge alla barnfamiljer några anledningar till varför ni inte ska flytta till Vansbro kommun:

p Ingen sjukvård i kommunen på helger, dåligt med fast anställda läkare.

p Ingen valmöjlighet när det gäller barnomsorg, inga dagmammor.

Man byter personal på dagis ofta. Mina barn har inte haft samma personal mer än en termin. Inga resurser på dagis, köpstopp och inga pengar till bad eller utflykter. p Skola med många elever som går ut utan betyg.

Flickor klarar sig sämre i skolan; den enda kommunen i landet där det är så. Fast kommunen har så dålig skola vill de inte att en friskola öppnas. Kan det bero på rädsla för konkurrens?

Skolan är en sluten värld där föräldrar inte släpps in.

p Ingen åtgärdsplan för att förbättra skolan, vad vi vet. Jämnställdheten är dålig i kommunen.

I många fall ingen speciell skolskjuts utan små barn ska åka med vanliga bussar.

Kenth Carlsson gör i ett uttalande i Falu Kuriren gällande att vi föräldrar är dåligt utbildade och mindre intresserade av skolan än andra föräldrar. Var hittar han belägg för det?

Jag vill påstå att vi föräldrar inte är sämre än föräldrar i andra arbetarkommuner. Våra barn är inte dummare eller ovilligare än andra barn. Däremot är skolan sämre, det finns det bevis för. Skyll inte skolans misslyckande på oss föräldrar utan ta ert ansvar.

Klarar inte skolan av att utbilda våra barn så stäng skolan. Inse att vi familjer är era kunder och prata inte illa om oss och se ner på oss. På sådana villkor fungerar inget samarbete.

BESVIKEN KOMMUNINVÅNARE

Mer läsning

Annons