Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygstopp efter bara sex veckor

Annons

På Mora Siljan flygplats var stämningen något dämpad på måndagen. I stället för att ta hand om passagerarnas avgång och ankomst fick personalen ägna sig åt att försöka få tag på de kunder som bokat in sig på flyget.

- Den här veckan handlar det om ett 50-tal passagerare och det är ju ingen höjdare att behöva ringa och lämna besked av det här slaget. Vi får ta problem som någon annan ställt till, säger Sven Eriksson, stationschef.

Han fick beskedet, om att flygtrafiken upphört, under helgen.

Lars Ivarsson, vd för Dalaflyg AB, det offentligägda bolag som arbetar för att bibehålla flygtrafiken i Dalarna, fick beskedet på lördagen från flygplatschefen i Mora, Nils-Artur Andersson.

- Jag lider med Ovansiljan som åter har drabbats av flygstopp, och jag kan väl säga att det inte kom som någon överraskning. Tyvärr har jag inga besked att ge ännu men vi har redan börjat arbetet med att hitta en lösning, säger Lars Ivarsson.

Enligt Mora kommuns hemsida kan en lösning bli att bolaget Svenskt Direktflyg tar hand om trafiken. Det bolaget flyger i dag på linjen Borlänge-Arlanda.

En annan lösning kan bli fortsatt trafik på sträckan Sveg-Mora-Arlanda. Flygplatsen i Sveg ingår nämligen i Rikstrafiken och har trafikplikt, för vilken den får statliga bidrag. Om flygplatsen i Sveg kan hitta ett flygbolag som vill åta sig trafiken, kan en mellanlandning i Mora vara ett alternativ.

ERIK HJELTE

Mer läsning

Annons